Poljoprivreda- strateška grana privrede Opštine Boljevac

BOLJEVAC;BOR-Opština Boljevac je u ovoj godini uložila osam miliona dinara za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Taj novac namenjen je isključivo poljoprivrednicima kao pomoć  da unaprede proizvodnju u domaćinstvu.

Slažem se da to nije dovoljno novca, ali on je namenjen samo za potrebe gazdinstava. Sa tim novcem oni su imali mogućnosti da da nabave mehanizaciju, podignu nove zasade,obezbede sisteme za navodnjavanje ili unapređuju rasni sastav stoke, rekao je Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac,

Međutim, značajno veća finansijska sredstva se ulažu u infrastrukturu, koja je glavni predusov za razvoj poljoprivrede i ostanak mladih na selu. Iz opštinskog budžeta deo novca se odvaja za uređenje poljskih puteva, ali i za vodosnabdevanje.

Značajni deo budžeta izdvajamo za vodosnabdevanje u selima. Predvideli smo 15 miliona, ali očekujemoi pomoć države kako bi  prikupili više novca za izgradnju primarne i sekundarne mreže“, dodao je Marjanović. U cilju poboljšanja kvaliteta života žitelja sela Opštine Boljevac i naredne godine biće nastavljena rekonstrukcija niskonaponske mreže.

Takođe, jedan od važnijih zadataka u narednoj godini u Opštini Boljevac je i unapređenje internet komunikacije, kao i uređenje groblja, što je veliki problem seoskih mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *