Polomljeni rekviziti na još jednom dečijem igralištu

0

PO ko zna koji put oštećeno je još jedno dečije igralište u Boru, ovoga puta u mesnoj zajednici Mladost, koje je opremljeno najsavremenijim rekvizitima. Borski komunalci su izašli na teren i sanacija će biti završena u što kraćem roku

BOR-Dečije igralište u Petoj mesnoj zajednici u Boru tokom vikenda bilo je na meti vandala. Oni su polomili nekoliko rekvizita, klupa i informtivnu tablu.  Na žalost ova pojava  u poslednje vreme u Boru je sve učestalija, pa je tako u 2022.godini pet igrališta do dobijanja upotrebne dozvole već bilo upropašteno i ponovo sanirano.

“ Ukoliko se vandalizam nastavi, po zakonu ćemo biti prinuđeni, da zatvorimo dečija igrališta do saniranja, jer nisu bezbedna za decu. Trudimo se da našim najmlađim sugrađanima obezbedimo  prostor za igru i razonudu, ali određeni pojedinci svakodnevno sve to uništavaju. U ovoj godini planiramo da saniramo i sagradimo još 17 igrališta i nadamo se da će ljudi početi domaćinski da se ponašaju,“ rekao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

„Radnici Javno komunalnog preduzeća 3.oktobar u Boru su odmah izašli na teren i tokom dana će igralište biti sanirano“, dodao je Radmilo Guševac, direktor JKP „3.oktobar“ u Boru.

Za  izgradnju novih i sanaciju postojećih dečijih igrališta, ove godine iz budžeta Grada Bora biće izdvojeno sto miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *