Polovina osmaka srednjoškolsko obrazovanje nastavlja van Majdanpeka

MAJDANPEK – Polovina učenika osmog razreda, iz pet osnovnih škola opštine Majdanpek, odlučilo je da upiše srednju školu u nekom od drugih gradova. Iz tog razloga majdanpečka gimnazija, drugu godinu zaredom, nije upisala nijedno odeljenje prvog razreda, dok je Tehnička škola, u kojoj su tokom prošle školske godine sva četiri odeljenja bila popunjena, ovog septembra ostala bez polovine učenika prvog razreda i jednog odeljenja trećeg stepena, za zanimanje bravar-zavarivač.

Konkretno, kada je naša škola u pitanju, mišljenja smo da je jedan od razloga i taj što već dve godine, zbog nezavršene druge faze rekonstrukcije matičnog objekta, nastavimo izvodimo u OŠ „12. septembar“ gde nemamo opremljene kabinete, a samim tim ni uslove za realizaciju praktične nastave, koja je za zanimanja koja obrazujemo itekako bitna“, ističe Dragoslav  Janković, direktor majdanpečke Tehničke škole.

On, takođe, dodaje da se prvi put od otvaranja Gimnazije „Mile Arsenijević Bandera“ i Tehničke škole, dogodilo da polovina đaka nastavi srednjoškolsko obrazovanje van Majdanpeka, što je prema njegovima rečima, problem ne samo ovih obrazovnih ustanova već i cele opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *