Pomoć deci sa smetnjama u razvoju

MAJDANPEK – Na osnovu mišljenja opštinske interesorne Komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške deci sa teškoćama u razvoju, u 2016. godini, u Opštini Majdanpek neki vid finansijske podrške ostvarilo je 36-oro dece. Za 12 učenika koji pohađaju nastavu po inkluzivnom obrazovanju plaćene su ekskurzije, 14 učenika dobilo je novac za nabavku udžbenika, dok je za desetoro dece i 10 roditelja pratilaca obezbeđen odlazak na more.

Dodatna podrška deci sa teškoćama u razvoju ogledala se i kroz obezbeđen prevoz do klinika i zavoda za psihofoziološke i govorne poremećaje i drugih ustanova van Majdanpeka, radi specijalističkih pregleda. Sveukupno za potrebe ove dece, koja su obuhvaćena i nastavnim programom inkluzivnog obrazovanja, posredstvom Centra za socijalni rad izdvojeno je oko 500 hiljada dinara.

Programom za narednu godinu ova ustanova je za realizaciju dodatne podrške predvidela znatno veća sredstva, koja bi bila utrošena i za nabavku određenih pomagala, kako bi se deci sa smetnjama u razvoju olakšalo savladavanje gradiva u školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.