Pomoć grada Bora za poplavljena domaćinstva

0

Grad Bor izdvojiće sredstva za pomoć domaćinstvima u Boru koja su pretrpela štetu u poplavama 16. i 17. juna. Formirane su komisije koje obilaze domaćinstva, a meštani mogu i sami da se prijave, kako bi komisije izašle na teren.

BOR – Posle velikih kiša i poplava koje su krajem prošle nedelje pogodile deo seoskih mesnih zajednica na teritoriji Bora, situacija se smiruje. Najviše je bilo pogođeno dvadesetak domaćinstava u Donjoj Beloj Reci, Slatini, Krivelju i Zlotu.

Grad Bor izdvojiće sredstva za pomoć svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu, bilo na zemljištu, pomoćnim ili stambenim objektima. Formirane su komisije koje bi do četvrtka trebalo da obiđu sva domaćinstva, kako bi ustanovili kolika je šteta. Nakon toga biće opredeljena sredstva za pomoć, koja bi, kako je planirano, trebalo da budu isplaćena preko Centra za socijalni rad. Oni koji su pretrpeli štetu od poplava, mogu i sami da se prijave u mesnim zajednicama i gradskoj upravi, kako bi komisije izašle na teren. Država je takođe izdvojila sredstva za pomoć, koja su konkretno namenjena sanaciji stambenih objekata.

Radi se i na sanaciji oštećenih puteva, po prioritetima. U lokalnoj samoupravi kažu da će prvenstveno biti sanirani putevi ka domaćinstvima koja su bila odsečena poplavama, a nakon toga i svi ostali putni pravci. Otvoren je i telefon kol centra 0602727059 za prijavu oštećenja puteva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *