Pomoć za nabavku poljoprivredne mehanizacije

BOR – Poljoprivrednicima koji su dobili subvencije iz budžeta Grada Bora za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije uručena su rešenja. Za ovu namenu izdvojeno je ukupno 4,5 miliona dinara. Za kupovinu mašina za obradu zemljišta obezbeđeno je milion i po dinara, a za nabavku kosačica tri miliona. Subvencionisano je 60 procenata od uloženih sredstava. Pomoć je dobilo ukupno 45 poljoprivrednika sa područja grada.

U ovoj godini završena je realizacija pet gradskih mera podrške sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Sredinom ovog meseca, pomoć će biti uručena voćarima za nabavku sadnog materijala, a u oktobru pčelari će dobiti pomoć za nabavku lekova i prihrane za pčelinjake. Do kraja godine borski stočari koji su konkurisali za nabavku junica i priplodnih ovaca mogu računati na pomoć grada, a sredstva će biti opredeljena i za nabavku i modernizaciju sistema za navodnjavanje u voćarstvu i u povrtarstvu, naglašavaju nadležni u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je istakao da je zadovoljan interesovanjem zemljoradnika za dodelu pomoći i najavio više novca za subvencije u poljoprivedi naredne godine, ali i novi pravilnik za dodelu sredstava.

Za ovogodišnje programe podrške razvoju poljoprivrede iz budžeta Grada Bora izdvojeno je ukupno dvadeset miliona dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *