Ponovo radi skener u Opštoj bolnici u Boru

BOR – Skener u borskoj Opštoj bolnici počeo je da radi nakon što je otklonjen kvar koji se dogodio početkom aprila. Bio je u pitanju veliki kvar, pa je i procedura otklanjanja trajala četiri meseca.

Pošto smo budžetska ustanova morali smo da ispoštujemo razne zakone, a to je sve povezano sa rokovima. Zatim je usledila nabavka delova, dolazak servisera i na kraju testiranje“, rekao je direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

Dok je trajalo otklanjanje kvara hitni pacijetni su upućivani u Zdravstveni centar u Zaječaru, sa kojim borska Bolnica ima dobru saradnju. Oni koji to nisu, upisivani su na listu čekanja. Sada se na pregled čeka do mesec dana.

Trudimo se da pregledi budu zakazivani u zakonskom optimumu od 30  dana. Koliko skener znači mogu da navedem i primer od pre nekoliko dana gde je zahvaljujući dobroj organizaciji, stručnosti, timskom radu, koji uključuje i kabinet za skener, spašen jedan mladi ljudski život“, dodao je dr Joksimović.

S obzirom na značaj skenera u lečenju, u borskoj Bolnici planiraju i zamenu cevi koja je neophodna, ali i izuzetno skupa investicija.

Čeka nas velika investicija u vrednosti od 17 miliona dinara, a to je zamena cevi. Finansijska sredstva i cevi su obezbeđeni, a za pacijente važna informacija da će se pregledi obavljati u već zakazanim terminima“, dodao je na kraju dr Joksimović.

Lekari  borske Bolnice dnevno skenerom pregledaju do 20, a mesečno 700 pacijenata.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *