BOR – U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Boru aktuelna je ponuda koju mogu da iskoriste nezaposlena lica sa evidencije, za rad u inostranstvu. Na raspolaganju su Nemačka za rad na neodređeno vreme i Portugalija za radno angažovanje najduže šest meseci.

U Nemačkoj se već tradicionalno traže medicinski radnici. U ovom slučaju, ponuda važi za 30 medicinskih radnika pedijatrijskog smera za rad u Bonu. Osim toga, potrebni su i asistenti za zdravstvenu negu u Domovima za stara lica, za rad u različitim gradovima u Nemačkoj gde nije preciziran tačan broj radnika, već se traži veći broj izvršilaca. Uslovi su minimum srednja medicinska škola, položen stručni ispit i znanje nemačkog jezika – nivo B1, bez obzira na radno iskustvo. Minimalna zarada u bruto iznosu je 2.200 evra, a može biti i veća u zavisnosti od smenskog rada, broja radnih sati i prazničnih dana, koji se dodatno plaćaju. Radni odnos se zasniva na neodređeno vreme, a period probnog rada je šest meseci„, kaže Sonja Stanković direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Boru.

Nezaposlena lica koja žele da konkurišu za rad u Nemačkoj, mogu da podnesu prijavu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje do kraja januara.

Osim medicinskog kadra u Nemačkoj, aktuelna je i ponuda za berače voća u Portugaliji.

Za rad na određeno vreme potrebno je 100 berača u Portugaliji. Reč je o sezonskim poslovima gde se može ostvariti zarada od 550 do 950 evra, zavisno od perioda rada, a smeštaj je na teret poslodavca. Služba za zapošljavanje je posrednik za ovu vrstu radnog angažovanja na određeno vreme, gde su radnicima osim zarade, plaćeni doprinosi i obezbeđen radni staž. Prijava za rad u Portugaliji je aktivna do 6. januara, a poslodavac će 15. januara u Beogradu uraditi intervju sa kandidatima„, kaže Sonja Stanković.

Za navedene poslove u inostranstvu, zainteresovani treba da podnesu prijavu u Nacionalnoj službi za zapošljanje u Boru na engleskom, odnosno nemačkom i na srpskom jeziku, najkasnije do datuma zatvaranja konkursa, 31. januara za rad u Nemačkoj, odnosno 6. januara za rad u Portugaliji.

Ponuda za rad u inostranstvu, 25. decembar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YLJ2K26mQgE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *