Ponuda zanimanja u borskoj Tehničkoj školi za novu školsku godinu

BOR – Za školsku 2020/21. godinu u Tehničkoj školi u Boru, za upis u prvi razred ima 90 slobodnih mesta, koliko je odobrilo Ministarstvo prosvete. U ponudi su zanimanja: hemijsko-tehnološki tehničar, rudarski tehničar i operater za preradu metala sa trogodišnjim školovanjem gde je reč o uskostručnom usavršavanju koncipiranom za potrebe poslodavaca. U odnosu na ostale profile, kod zanimanja operater za preradu metala zastupljenija je praksa.

Novine su da je nastava prilagođena novinama u rudarstvu i metalurgiji. U prvoj i drugoj godini programi su koncipirani ka opštim temama kao što su dobijanje i prerada metala, a u trećoj, pred učenicima je mogućnost odabira tri oblasti: livenje i topljenje, zatim valjanje i na kraju obrada metala poput žice i drugih obojenih metala. Program je koncipiran tako da učenici ne moraju sve da uče već se fokus stavlja na odabir zanimanja. Zanimanje sa trećim stepenom proizvodi gotove livce, topioničare i elektrolizere koji su i najtraženiji u Boru“ istakla je Sanja Apostolov direktor Tehničke škole Bor

Poslednjih godina svršeni osnovci u Boru najveće interesovanje, kada je reč o ponudi Tehničke škole,  pokazuju za usko stručne profile kao što su operater za preradu metala i rudarski tehničar. Inače, prethodne školske godine ovu borsku srednju školu pohađao je 281 učenik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *