Popisani ugovori o sufinansiranju projekta energetske sanacije

BOR – Predstavnici 151-nog grada i opština iz Srbije, među kojima je i većina lokalnih samouprava iz Borskog i Zaječarskog okruga, potpisali su u Aranđelovcu ugovore o sufinansiranju projekata energetske sanacije zgrada, kuća i stanova sa ministarstvom rudarstva i energetike.

Za ove projekte u republičkog i lokalnih budžeta izdvojeno je ukupno četiri milijarde dinara, za više od 20 hiljada domaćinstava u Srbije, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i dodala da ovaj projekat treba da obezbedi smanjenje potrošnje toplotne energije, što je ušteda kako za domaćinstva, tako i za državu.

U Boru je iz gradskog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara, još toliko je obezbedila Republika Srbija, a naredne godine očekuju se još veća izdvajanja, naglasio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. Konkurs za izvođače radova trebalo bi da bude raspisan do kraja marta, a za građane krajem aprila.

Građani obezbeđuju 50 odsto sredstava, za projekte spoljne izolacije, zamene stolarije i kotlova, a ostatak se sufinansira od strane lokalne samouprave i republike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.