Popularnost „Second hand“ prodavnice u Majdanpeku

MAJDNAPEK- Za razliku od mnogih drugih gradova, u Majdanpeku zakon ponude i potražnje ne važi, tačnije odnos je potpuno drugačiji i potražnja je mnogo veća od ponude. Iako zvuči neverovatno u ovom gradu postoji samo jedna prodavnica obuće, dok se, ako se izuzmu kineske radnje, prodavnice tekstilne robe mogu izbrojati na prste jedne ruke. Onda i ne čudi što je, u takođe, jedinoj Second hand prodavnici gužva svaki dan.

Umesto bilo kakve reklame, koja joj i nije potrebna, na izlogu ove prodavnice stoji natpis „Nemački kvalitet po cenama krize“. Da li zbog kvaliteta, ili krize radnja je uvek puna, na zadovoljstvo i prodavaca i kupaca. Kupuje se sve, a kako kažu oni koji je redovno posećuju, za malo para iz prodavnice izađu sa punim kesama robe koja je značajno kvalitetnija od one koja se nudi u kineskim radnjama.

Iako je otvorena svakog dana, sem nedelje, posebno velike gužve beleže se petkom i subotom. Petkom zato što se tada svaki komad garderobe, ili nekog drugog artikla prodaje za samo 50 dinara, a subotom jer toga dana stiže nova roba, a sa njom i novi izazovi za mnoge Majdanpečane, za koje je odlazak u „Second hand“ postao neka vrsta navike, takoreći, subotnjeg rituala, uz uobičajeni odlazak na zelenu pijacu, u čijoj se blizini i nalazi.

Popularnost „second hand“ prodavnica, 13. novembar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=O8bRx_TpPEs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.