„Poslednja šansa“ na „Borinoj nedelji“

BOR – Program „Borine nedelje“ baš kako i dolikuje na svetski dan pozorišta, iz Narodne biblioteke preseljen je na pozorišnu scenu Muzičke škole, izvođenjem monodrame „Poslednja šansa“ koju su učenici gimnazije Bora Stanković premijerno izveli krajem prošle godine na Prvom festivalu školskih teatara „Fešta“ u Zaječarskom pozorištu. Komična priča o glumici bez posla, koja je predstavila suštinu rijaliti programa, rađena je po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji profesorke srpskog jezika Sandre Živković, a na sceni je izvela učenica završnog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ Bojana Petković, koja je na festivalu nagrađena za najbolju žensku ulogu.

Bila nam je čast da igramo predstavu i pred borskom publikom. I odgovornost je bila velika pošto smo u Zaječaru igrali pred nepoznatom a ovde pred dobro poznatom publikom, gledali su nas i drugari i profesori. Važno je pomenem moje drugare koji nisu bili na sceni, ali smatram da je njihova uloga bila podjednako važna i nadam se da ćemo predstavu igrati ponovo“, kaže Bojana Petković, učenica 4. razreda Gimnazije „Bora Stanković“ Bor.

Tradicija gimnazije da program uvek oplemeni novom predstavom, nastavlja se iz godine u godinu, zahvaljujući radu dramske sekcije koja okuplja vredne i talentovane đake.

S obzirom na to da je pozorište važan deo našeg društvenog i kulturnog života mi se u okviru dramske sekcije trudimo da bar jednom godišnje imamo premijeru predstave. Nastupili smo i na FEŠTI, oprobali se i u takmičarskom delu, i osvojili dve nagrade: za najbolji promo film predstave i za najbolju žensku ulogu, što je pokazalo da smo vredno radili i da se taj rezultat video. Drago nam je što je odziv đaka za dramsku sekciju veliki i predstave biramo upravo sa đacima trudeći se da ona prenese neku važnu društvenu poruku. I ova predstava je poučna i ukazuje na to šta rijaliti programi donose učesnicima, ali i onima kraj malih ekrana“ ističe Sandra Živković, profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Bora Stanković“ Bor

Osim književne večeri i pozorišne predstave „Poslednja šansa“ poseban pečat ovogodišnjoj „Borinoj nedelji“ daje i koncert članova muzičke sekcije na bini Doma omladine. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *