Poslednje pripreme za početak grejne sezone u Negotinu

0

NEGOTIN – U susret novoj sezoni grejanja, najkasnije do 5. oktobra,  radnici Radne jedinice „Grejanje“ Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ u Negotinu, završiće punjenje sistema grejanja i hladne probe, obavezne pred zvaničan start toplana. Na zalihama ima mazuta, mrkog uglja i ogrevnog drveta, pa tako oko 1.700 korisnika usluge grejanja u stambenim jedinicama, školama, ustanovama i poslovnom prostoru, mogu da računaju da će grejanje početi na vreme. Na to upućuju i radovi na sistemima koji se ovih dana užurbano privode kraju.

Radoslav Marković, rukovodilac RJ „Grejanje“ JKP „Badnjevo“ Negotin kaže da najviše posla ima u Borskoj toplani, jednoj od tri u sistemu tog preduzeća, gde se privodi kraju rekonstrukcija termopodstanica.

         „U Toplanu Borska je u ranijem periodu, i ove godine, uloženo u osavremenjavanje instalacija, zamenu dotrajalih delova, uloženo je u kotlarnicu i rekonstrukciju termoizolacije termopodstanica, što upućuje na zaključak da će rad ove toplane biti mnogo pouzdaniji u odnosu na ranije sezone“, kaže Marković.

Kada je Negotin u pitanju, grejanje bi moglo da počne sa prvim osetno nižim temperaturama, jer na zalihama ima mazuta za start tri toplane, kao i drugih energenata za rad 7 gradskih kotlarnica, iz kojih se toplana energija isporučuje za površinu od 92 hiljade metara kvadratnih. Za rad svih sistema u zimskim mesecima potrebno je oko 1.100 tona mazuta, 350 tona mrkog uglja i 1.000 prostornih metara ogrevnog drveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *