Potpisivanje povelje

ZAJEČAR – Grad Zaječar od danas je potpisnik Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti. Potpise na dokument stavili su dr Mirko Nikolić, zamenik gradonačelnika i Rozeta Aleksov, koordinatorka za rodnu ravnopravnost Stalne konferencije gradova i opština. Prema rečima Rozete Aleksov, koordinatorke za rodnu ravnopravnost Stalne konferencije gradova i opština  Povelja je strateški dokument, koji daje pravac delovanja u oblasti rodne ravnopravnosti. Rodna ravnopravnost i učešće žena u javnom životu je mera demokratizacije svakoga društva, njegovog razvoja i stabilnosti, te pretpostavka bržeg uključivanja u evropske integracije.

„Potpisivanjem ove povelje grad Zaječar se svrstao u red naprednih sredina koje čine sve da i žene I muškarci imaju jedanke mogućnosti I da budu jednako zastupljeni u svim sferama javnog života“, rekao je dr Mirko Nikolić, zamenik gradonačelnika.

„Grad Zaječar treba da izradi Akcioni plan u roku od dve godine, da odvoji sredstva za implementaciju i da ga realizuje. Ima jako puno problema kada se govori o rodnoj ravnopravnosti i to je posao koji nema kraj“, rekla je prilikom potpisivanja Rozeta Aleksov, koordinatorka za rodnu ravnopravnost Stalne konferencije gradova i opština.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3p8t6i“ allowfullscreen ]
Potpisivanje povelje, 29. januar 2016. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *