Potrebe meštana „Starog Centra“ u Boru

0

Sastanci nadležnih iz Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova i pratećih službi sa građanima, u seoskim i gradskim mesnim zajednicama u Boru se nastavljaju. Poslednji je organizovan u starom delu Bora, MZ „Stari Centar“. Potrebe meštana ovog naselja su, generalno uslovljene dotrajalom infrastrukturom.

STARI CENTAR, BOR – Meštani jedne od najstarijih mesnih zajednica u Boru, „Starog Centra“, na prijemu građana zahtevali su od nadležnih da u narednom periodu veću pažnju posvete održavanju higijene u ovom naselju, da se urede prilazi zgradama, stepeništa, kao i trotoari. Atmosferska kanalizacija je, kažu dotrajala, a posebno se očekuje uređenje Šistekove ulice koja vodi do Opšte bolnice. I žiteljima ove mesne zajednice nedostaje parking prostor, želeli bi i kvalitetnije grejanje tokom sezone, a pojedini građani su iskazali potrebu rešenja stambenog pitanja.

„Stari Centar“ je jedna od najstarijih gradskih mesnih zajednica koja je svojevremeno predstavljala najlepši deo Bora i centar razvoja tadašnjeg rudarstva. Ovde smo prethodnih godina dosta uradili, ali posla ima još. Trebalo bi izgraditi i urediti saobraćajnice, doraditi propalo. U okviru projekta „Čista Srbija“ ovaj deo Bora će biti među prvima gde će se raditi nova kanalizaciona mreža. Prioritet uređenja putne infrastrukture ovde biće „Šistekova“ ulica , kao i sporedne saobraćajnice koje nisu sanirane prethodnih nekoliko decenija„, rekao je na sastanku sa meštanima ovog naselja Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Sredinom maja prijem građana biće organizovan u Mesnoj zajednici „Sever“ u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *