Potrebno hitno rešavanje problema

ZAJEČAR, VRAŽOGRNAC – Posle samo jednog dana malo obilnijih padavina pod vodom se našlo na desetine domaćinstava u Vražogrncu, jer se atmosferska voda iz kanala slila u njihova dvorišta, a tu pomešala sa fekalnim materijama iz septičkih jama i došla do ulaznih vrata. Meštani tvrde da je problem nastao dolaskom kompanije “Delta agrar” koja je na stotinak metara od sela zasadila plantaže na površini od oko 140 hektara, a dodatni problemi nastali su i nakon renoviranja centra sela, kada su suženi slivnici za vodu.

Štetu trpe – bez nadoknade, ali kažu da im nadoknada i ne treba, već samo da se kanali konačno srede i da se voda usmeri ka reci.

Meštani su se u više navrata obraćali za pomoć, ali kako kažu dogovora između kompanije „Delta“ i Gradske uprave Zaječar i dalje nema. Međutim, čelnici grada su izradili projekat sa idejnim rešenjem za sanaciju problema, ali para za njegovu realizaciju trenutno nema. Zato su se meštani za pomoć obratili i Kancelariji za javna ulaganja.

Nakon brojnih plavljenja meštanima Vražogrnca više nije važno ko je kriv, već apeluju na nadležne službe da reaguju u skladu sa Zakonom i  preduzmu određene mere. Najjednostavnije rešenje je, kako predlažu, izgradnja odvodnih kanala kroz selo, ali i čišćenje zapuštenih kanala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *