BOR-Početkom 2022. godine u porodilištu Opšte bolnice u Boru rođene su tri bebe, od kojih je jedna porodilja  na svet donela četvrto dete. Na taj način nastavljen je trend povećanja broja novorođenčadi iz prethodne godine kada su zabeležena 394 porođaja, a na svet došlo blizu 400 beba, 203 devojčica i 196 dečaka.

 “Epidemija ne utiče značajno na broj porođaja I broj začeća, mislim da ekonomska situacija, koja se znatno poboljšala u Boru, ima glavni uticaj na rađanje više dece. Podneblje je takvo da mladi roditelji, uglavnom, žele da imaju po dvoje dece. Mere države I lokalne samouprave su značajne, ali ne toliko kao bolja ekonomska situacija”, rekao je dr Goran Golubović, načelnik Odeljenja za ginekologiju I akušerstvo.

U borskom porodilištu su lani, takođe, uspešno sprovedene sve preventivne epidemiološke mere, a trudnice obolele od virusa korona, uz određenu terapiju, adekvatno su zbrinjavane. Bez obzira na sve teškoće, zaključio je dr Golubović,  za porodilište Opšte bolnice u Boru prošla godina je bila uspešna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *