Povećava se broj parking mesta u Novom gradskom centru u Boru

Problem sa parking prostorom u Boru je, poslednjih godina, zbog velikog broja  vozila, sve izraženiji. Kako bi se napravila nova parking mesta, najveći deo sredstava koji su za asfaltiranje gradskih mesnih zajednica predviđena u lokalnom budžetu usmeren je na uređenje parking prostora. Među prvima ove godine jesu parkirališta u Novom gradskom centru.

BOR – Stanovnici naselja Novi Gradski centar u Boru dobiće, na osnovu dogovora i zahteva koje su prošle godine podneli lokalnoj samoupravi, još 30 parking mesta na prostoru u ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija.

U toku je uređenje i proširenje postojećeg parkinga, u delu koji do sada nije bio asfaltiran, već je bila smeštena mini pijaca.

Prema rečima Marka Nikolića, člana Gradskog veća u Boru, u planu je uređenje još tri parkira, čime bi ovaj deo grada bi potpuno pokriven brojem parking mesta u odnosu na broj vozila i stanovnika.

Narednih dana očekuje se i asfaltiranje trotoara u ulici Nade Dimić, pored magistralnog puta prema Slatini, a po završetku radova u Novom gradskom centru mehanizacija će preći u mesne zajednice Metalurg, Napredak i Mladost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.