Povoljnosti za reprogram duga

BOR – Borani za komunalije Javnom preduzeću za stambene usluge duguju 700 miliona dinara.  Procenat naplate varira svakog meseca, a najmanji je po tradiciji  u septembru,  oko 60 odsto. Dugovanja za vodu, smeće ali i grejanje ugrožavaju rad Javnih preduzeća, posebno Toplane, zbog toga su njihovi nadzorni odbori doneli odluke  kojima je vlasnicima stanova omogućena otplata u veći broj rata nego do sada.

„Za dugovanja od 200.000 dinara vlasnicima stanova biće mogućena otplata na 30 rata, a visina rate je 6.600 dinara. Za veća dugovanja biće formirana komisija koja će rešavati ponaosob svaki slučaj. Maksimalno ćemo usklađivati visinu rate sa mogućnostima  dužnika“, rekao je v.d. direktora JP za stambene usluge Goran Petrović

 I do sada su u Javnom preduzeću za stambene usluge odobravali  reprograme dugova, ali  retki su oni koji su ispoštovali potpisane sporazume. Zbog toga će se u narednom periodu od dužnika tražiti i garancija otplate rata.  

„Dužnik će morati da ima garancije putem obustava od zarada, penzija, čekova ili trajnih naloga koje odobravaju banke“, dodao je Petrović.

Novina je i što će od septembra  vlasnici lokala i kuća komunalije plaćati objedinjeno preko Javnog preduzeća za stambene usluge . U Boru ima 11.300 stanova i 1.400 privatnih kuća.

[iframe frameborder=“0″ width=“0″ height=“0″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37lxr7″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *