Pozajmljivanje knjiga uz mere prevencije

BOR – Narodna biblioteka u Boru tokom vanrednog stanja u Srbiji nije radila sa korisnicima. Pošto su se stekli određeni uslovi, Borani će u buduće moći da pozajmljuju knjige, ali po novim pravilima, odnosno uz stroge mere prevencije.

Narodna biblioteka Bor počeće da radi sa korisnicima od ponedeljka 11. maja, radnim danima tokom prepodneva od 7 do 15 sati. U cilju zaštite korisnika, zaposlenih i građe biblioteke, primenjivaćemo mere zaštite koje podrazumevaju da čitaonica do daljeg neće raditi, korisnici neće imati direktan pristup fondovima, odnosno knjigama, već će moći da iznajme samo građu koju su prethodnog dana naručili telefonom ili mejlom. Ulaziće u biblioteku jedan po jedan uz obavezno korišćenje zaštitne maske i rukavica. Knjige koje korisnici budu vraćali u biblioteku neće biti odmah dostupne narednom korisniku, već će biti ostavljene u takozvani karantin dok ne istekne vreme potrebno da se mogu smatrati bezbedim za dalju upotrebu“, kaže Vesna Tešović direktor Narodne biblioteke Bor.

Za preuzimanje knjiga, obavezna je članska karta, a korisnik može da pozajmi najviše tri knjige po članskoj karti. Svim članovima Narodne biblioteke Bor kojima do 15. marta 2020. godine nije istekla članarina i koji pre uvođenja vanrednog stanja nisu dugovali knjige biblioteci, važenje članstva će biti produženo za dva meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *