Poznata imena potencijalnih strateških partnera RTB-a Bor

0

Ponude za strateško partnerstvo s Rudarsko-topioničarskim basenom Bor dostavili su, do 20. avgusta, kineska kompanija “Zi jin”, kiparski „U gold“ iza kojeg stoji ruski kapital, i kanadsko-finski investicioni fond „Čempion“, objavile su “Večernje novosti”.

Kineska kompanija “Zi jin” od ranije je važila za jednog od najozbiljnijih kandidata za strateško partnerstvo sa borskim basenom, a ukoliko to i ostvari, dobila bi priliku da se pozicionira na evropskom tržištu. List navodi da se o kiparskom „U goldu“ malo zna, a pominje se da ta firma ima rudnike uglja u Ukrajini, kao i da su vlasnici nekih od najpoznatijih hotela u Crnoj Gori. Kanadsko-finski investicioni fond „Čempion“ bavi se ulaganjima u rudarstvu i nekoliko puta je pokazivao interesovanje za strateško partnerstvo sa RTB-om Bor, pišu “Novosti”.

Tenderom je predviđeno da strateški partner za udeo u vlasništvu basena mora da investira najmanje 350 miliona dolara, da uveća proizvodnju tri do četiri puta u narednih četiri do pet godina i da zadrži svih pet hiljada zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *