BOR – Lepo vreme i praznični dani idealna su kombinacija za boravak na otvorenom, pa je drugi dan Uskrsa deo Borana proveo van grada u prirodi, a mnogi su uživali u suncu šetajući  gradom ili u baštama kafića. Verski praznik Uskrs i državni praznik rada, ove godine se obeležavaju u nizu, što je mnogima omogućilo da spoje neradne dane sa vikendom pa dobiju mini odmor.

Odraslima je dobro došao odmor od radnih obaveza, da više vremena provedu sa svojim mališanima, ali se školarci  ipak najviše raduju mini  raspustu i uskršnjim praznicima pa koriste svaki trenutak za igru i zabavu.

Dok se u državnim institucijama i danas praznovalo, neke ustanove radile su skraćeno radno vreme, a većina privatnika, trgovaca i ugostitelja već drugog dana Vaskrsa radila je uobičajeno. Treći dan Uskrsa, 30. april je radni dan za većinu, ali je već naredni praznik, pa tako Borani, u još uvek uskršnjem raspoloženju, uveliko prave planovi za izlazak u prirodu i prvomajski uranak, što potvrđuje poznatu izreku ili pošalicu  da su Srbi možda siromašan narod kada se bogatstvo meri novcem, ali su veoma bogati kada je reč o praznicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *