Pred odbornicima u Boru 44 predloga odluka

Za sutra u 9 sati zakazana je 12. sednica Skupštine grada Bora. Pred odbornicima će na dnevnom redu biti 44 predloga odluka koji su prethodno usvojeni na sednicama Gradskog veća.

BOR – Među predlozima koji će se naći pred odbornicima Skupštine grada Bora na 22. sednici koja je zakazana za 29. septembar u 9 sati, najznačajniji je drugi rebalans gradskog budžeta u 2023. godini. Njime je predviđeno uvećanje sredstava na osnovu povećanja priliva u prvih osam meseci za 556 miliona dinara, odnosno za 7,64 odsto i sada bi, ukoliko bude usvojen,  iznosio 7 milijardi i 838 miliona dinara.

Najveće povećanje planirano je u oblasti socijalnih davanja. Za jednokratnu pomoć svim domaćinstvima u Boru od po 15 hiljada dinara planirano je 240 miliona dinara, još 40 miliona namenjeno je za pomoć lečenju bolesne dece iz Bora, a planirana su i sredstva za pakete pomoći za socijalno ugrožene stanovnike.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o besplatnom prevozu, kojom se predviđa da svi građani sa prebivalištem ili boravištem na području grada Bora, osim zaposlenih, imaju pravo na besplatan autobuski prevoz na gradskim i prigradskim linijama. Odlučivaće se i o cenovniku za korišćenja javnih parkirališta u gradu, po kojem bi od 1. marta naredne godine cena sata parkiranja u prvoj zoni bila 50, a u drugoj 40 dinara, dok bi meštani ulica koji pripadaju zoni parkiranja imali pravo na besplatno parkiranje.

Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka da se posredstvom Javnog preduzeća za stambene usluge, nosioca kredita, omogući “Toplani” novo novčano zaduženje kod poslovnih banaka od 400 miliona dinara za nabavku energenta za narednu grejnu sezonu, kao i  da se ovom preduzeću povećaju subvencije iz gradske kase za 100 miliona dinara da bi se namirio deo duga za isporučeni ugalj. Predlog i da se povećanju subvencija Zoološkom vrtu za milion i 900 hiljada dinara.

Na dnevnom redu naći će se i izmene i dopune programa poslovanja pojedinih javno komunalnih preduzeća u Boru, otkupu stanova, za šta je u gradskom budžetu predviđeno 122 miliona dinara i početku izrade detaljnog plana regulacije stambenog naselja Čokanjica i solarnih elektrana Brestovac 1 i 2.

Predlog je i razrešenje dužnosti direktora Muzeja rudarstva i metalurgije Nebojše Dimitrijevića, koji je podneo neopozivu ostavku i imenovanje Dragane Ignjatović za v.d direktora ove ustanove.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi 12. sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.