Pred odbornicima u Boru stavljanje van snage odluke o zemljištu od javnog značaja

BOR – Jedan od predloga odluka koja će se na narednoj sednici Skupštine grada naći pred odbornicima biće stavljanje van snage Odluke o utvrđivanju nepokretnosti koje se smatraju dobrima od opšteg interesa i dobrima u opštoj upotrebi grada Bora i predloga Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine na nepokretnostima koje ne služe obavljanju rudarske delatnosti.

Ove odluke usvojena je sredinom 2019. godine, ali je u dopisu Ministarstva privrede od 5. marta ove godine navedeno da  jedinica lokalne samouprave nema zakonski osnov da utvrđuje koje se nepokretnosti smatraju dobrima od opšteg interesa ili dobrima u opštoj upotrebi u javnoj svojini kao i da će nepokretnosti koje ne služe za obavljanje rudarske delatnosti biti prenete u svojinu Republike Srbije.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, radi se o zakonskoj proceduri, za oko 8 hiljada parcela i zemljište na Borskom jezeru, koje bi nakon prelaska u svojinu republike, trebalo da budu prenesene u vlasništvo grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *