Predavanje „Danas meni – sutra tebi“

0

BOR – Služba pomoći u kući,pri Centru za socijalni rad u Boru, organizovala je predavanja „Danas meni-sutra tebi“. Cilj edukacije  je usvajanje i razvoj znanja, veštine i sposobnosti u radu sa starim licima.

„ Ovoj svojevrsnoj edukaciji prisustvovali su stručni radnici iz Istočne Srbije kojima je omogućeno da,osim što stiču novo znanje, i razmenjuju iskustva. Na taj način očekivanja su da će se ovom edukacijom postići bolji i kvalitetniji rad sa starim osobama“ ,rekla je rukovodilac Službe pomoći u kući Ana Davidovski.

Najveći problem većine službi pomoći u kući je manji broj gerentodomaćica. U borskoj službi zaposleno je šest i one dnevno posećuju po pet starih i iznemoglih, mada su potrebe znatno veće. Slična je situacija i u Svrljigu, pet gerentodomaćica obilazi  čak 50 domaćinstava.

„U radu sa starim licima uvek je potrebna razmena iskustava. U ovom poslu sam destak godina i ovi skupovi nam zaista puno znače“, rekla je gerentodomaćica iz Svrljiga  Tanja Vasiljević.

 Staračka domaćinstva su, uglavnom, samačka i zaista im je svaka pomoć dobro došla, od egzistencijalne pa do one ljudske. Većini  je veoma važno  da im neko otvori vrata i porazgovara sa njima, rečeno je na predavanjima u Boru.

 

Predavanja o radu sa starima, 29. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=1KsgSZqDgQg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *