Predavanje „Hrišćanski optimizam“ u Boru

BOR – Povodom obeležavanja velikog pravoslavnog praznika i slave crkve Svetog velikomučenika Georgija u Boru – Đurđevdana, predavanje „Hrišćanski optimizam“, u Muzičkoj školi održao je protojerej – stavrofor Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog.

Potrudili smo se da ljude podsetimo da je Hrišćanska vera, vera optimizma, da je Hristova objava jevanđelja svojevrsni podstrek ljudima da veruju u mogućnosti koje im je Bog dao, da ne smatraju sebe nedstojnima, nesposobnima, nemoćnima, već da nas je Bor sve stvorio da budemo učesnici nekog velikog posla. Ne moramo svi biti Novak Đoković, predsednik države, uspešni bankari, da bi ostao neki trag za nama, već bi trebalo da znamo da svaki čovek živi u okviru svog života jednu veliku i važnu priču, u kojoj Bog od nas traži da ispitamo svoje talente i potencijale, kako bi dali sve od sebe i bili značajni makar najbližim ljudima u našem okruženju. Preduslov za to je da pre svega obnovimo veru u Boga i u to da smo i mi božja stvorenja, jednako važni kao i svi drugi ljudi“, kaže protojerej – stavrofor Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog.

Osim predavanja, u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Boru, od 19 časova održava se i humanitarni koncert ženske pevačke grupe „Haralampije“. Sveštenici borske crkve pozvali su vernike da pomognu u prikupljanju dobrovoljnog priloga koji će biti uplaćen za lečenje dvogodišnje devojčice, Petre Vještice iz Boljevca, koja boluje od karcinoma mozga. Nakon prazničnog bdenija sutra u 18 časova, u borskom hramu će na Đurđevdan, u nedelju od 8 sati biti služena sveta liturgija, koju prati i litija sa rezanjem slavskog kolača i posluženjem na platou ispred hrama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *