Predsednik obustavio radove

BOR – Nezadovoljan kvalitetom građevinskih radova na tri objekta u Boru predsednik Opštine Živorad Petrović ih je obustavio. Reč je o popravci fasada na Gimnaziji i Mašinsko elektrotehničkoj školi i o postavljanju termo izolacije na zgradi borskog Vodovoda.

„U potpunosti je neodgovarajući kvalitet i nisam mogao da dozvolim da se radovi nastave. Svaki objekat koji budemo radili mora da bude slika ovog grada“, rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Petrović je kategoričan u odluci da radovi neće biti nastavljeni dok se konkretno sa izvođačem ne utvrde kriterijumi dogovorenih poslova. Posebno što i sam izvođač nije zadovoljan dosadašnjom rekonstrukcijom fasada.

„Nećemo nastaviti radove dok ne rešimo ko je do sada odgovoran za ove propuste. Neprihvatljivo je da ja kao predsednik zaustavljam radoveveć bi to morali oni koji su za to zaduženi, a to je Direkcija za izgradnju Bora“, dodao je Petrović.

Članovi nadzornog organa Direkcije za izgradnju Bora su zaduženi da svakodnevno kontrolišu kvalitet radova i na kraju potpisuju dnevnike.

„Oni su potpisali dnevnike i na taj način verifikovali ove radove. Da ja nisam obišao gradilišta to bi tako prošlo. Zbog toga ću da preduzemem zakonske mere protiv nadzornih odbora“, istakao je Petrović.

„Ne želim da govorim o kvalitetu radova dok komisija koju smo formirali ne utvrdi da li se radilo po premeru i predračunu“, dodala je direktor Direkcije za izgradnju Bora Verica Aničić.

Svi nedostaci na zgradama škola su evidentni i mogu da se isprave. Kompromisa, međutim, neće biti, jer je za ove radove lokalna samouprava izdvojila oko pet miliona dinara, istakao je na kraju predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/7rr0GtvbANk“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *