Predsednik opštine Bor sa saradnicima obišao MZ Zlot

BOR – Vodovod u zlotskom rejonu Manastirište biće završen do kraja aprila, rekao je predsednik opštine Bor Živorad Petrović na sastanku sa članovima novoizabranog Saveta Mesne zajednice Zlot i žiteljima ovog najvećeg sela borske opštine. Očekuje se takođe da će se i pored ekonomske krize i mera štednje uz dobru saradnju Opštine Bori ove mesne zajednice rešiti i problem grejana u seoskoj školi, kao drugi problemi, koje žitelji Zlota smatraju prioritetima.

Živorad Petrović
predsednik Opštine Bor na sastanku je rekao: „Treba da uradimo fasadu škole kao i grejanje, verovatno ćemo kupiti nove kotlove i na taj način obezbediti tople učionice. Rešavamo i rešićemo sve, ali ostali su neki problemi koji su očigledno gorka pilula na nama. To su problemi svačionice na fudbalskom stadionu i balon sale, sve je to plaćeno ali nije urađeno kako treba i nema upotrebnu dozvolu. Nećemo da ponovo plaćamo, ali će morati platiti oni koji su odgovorni, moraćemo verovatno i krivične rijave podneti ali problem treba rešiti“.
 
 
Meštane ovog sela posebno članove novog saveta MZ ohrabruje činjenica što su rešenja nekih problema već na vidiku, pa sa nestrpljenjem očekuju da se renovira i Dom kulture.

Milutin Karabašević
predsednik Saveta MZ Zlot kaže: „Mi smo jedino selo koje nema dom kulture, očekujemo da će to biti rešeno kako nam je i obećano pa ćemo još ove godine susrete sela održati kako znamo i umemo, ali kad se renovira Dom kulture ponovo ćemo biti inicijatori svih kulturnih dešavanja u opštini i šire“.
 
 
Lokalna samouprava obezbedila je i sredstva za putnu infrastrukturu, pa će Zloćani uskoro dobiti i novi put, a ove godine sigurno će biti završeno i pitanje motela na Zlotskim pećinama, gde bi uz nova radna mesta bio obezbeđen i plasman seoskih proizvoda. Živorad Petrović istakao je ovom prilikom :“Prošle godine smo obilazili Zlotske pećine sa zainteresovanim predstavnicima jedne iračke firme, ali bez obzira da li se kupac pojavi ili ne, do kraja godine motel na Zlotskim pećinama biće renoviran i rešeno to pitanje, jer smo mi iz opštinskog budžeta predvideli oko 2 miliona za renoviranje“. Na sastanku sa rukovodstvom borske opštine Savet Mz Zlot pokrenuo je i inicijativu za ponovno formiranje zemljoradničke zadruge, koja će između ostalog olakšati rad Udruženja odgajivača goveda goveda.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jzl8f“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *