Predstavljen lokalni akcioni plan zapošljavanja u Majdanpeku

MAJDANPEK – Razmatranje povećanja cena usluga  Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“, koje je bilo predvidjeno dnevnim redom današnje sednice Opštinskog veća u Majdanpeku, odloženo je za narednu sednicu. Ipak, ovom prilikom, direktor majdanpečkog „Vodovoda“  Nebojša Zarkov, obrazložio je potrebu povećanja cena komunalnih usluga za 10 odsto, kako bi se obezbedili uslovi za nesmetan rad i smanjenje subvencija od strane lokalne samouprave. Pred članovima Veća  našao se i Nacrt Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2017, kojim je predviđeno pet programa, od  samozapošljavanja, preko  podrške teže zapošljivim licima, malim i mikro preduzetnicima, do javnih radova  i stručne prakse, koja će ove godine biti realizovana posredstvom Biznis inkubatora. 

Pored programa rada Narodne biblioteke i Fondacije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Majdanpek, danas je razmatran i usvojen Izveštaj o radu  Interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene, ili socijalne  podrške  deci i učenicima u  opštini Majdanpek za 2016. godinu,  koja je, za svoj, inače, volonterski rad, dobila pohvale predsednika Opštine i članova Veća, za iskazani entuzijazam, angažovanje i postignute rezultate. 

S druge strane, Komisija je kroz svoj izveštaj  uputila predlog lokalnoj samoupravi da se iznađu sredstva kojima bi se aktivirala Biblioteka igračaka, sa kreativnom radionicom, za decu kojoj je potrebna dodatna podrška stručnih lica, psihologa, defektologa, pedagoga, ali i volontera. Kako bi sredstva iz budžeta Opštine, namenjena udruženjima građana, što ravnopravnije bila raspoređena, članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su i novi pravilnik koji detaljno precizira uslove konkursa za finansiranje programa i projekata nevladinih  organizacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *