Predstavljen projekat “Bolje je održivo”

BOR- U Boru je održana tribina Agenda 2030 I ciljevi održivog razvoja-učešće građana u njihovoj  implementaciji na lokalnom niviou. Boranima je predstavljeno je nekoliko projekata, pre svega, u oblasti ekologije od kojih i „Bolje je održivo“. Namera ovog projekta,koga podržava Vlada švajcarske,  a realizuje nemačka organizacija Giz, je da se ciljevi održivog razvoja ugrade u  dokumenta grada Bora.

„Naš projekat se sastoji u tome da napravimo most između građana i lokalne samouprave tako što ćemo prikupiti mišljenja građana o prioritetima i problemima koje moramo da rešavamo i da ih implementiramo u razvojni plana grada Bora“, rekla je Nataša Ranđelović, koordinator projekta.

U planu je takođe da se edukativne tribine organizuju i u ruralnim sredinama, na kojima će se meštanima predstaviti mogućnosti uređenja poljoprivrednih površina na održiv način. U saradnji sa lokalnom samoupravom,koja je partner na projektu, predviđeno je  postavljanje parkingea za bicikle.  Namera Društva mladih istraživača je, takođe, da edukuju mlade i nastavnike.

Na ovoj tribini predstavljeni su još rezultati projekta „Zeleni putokazi Golije“,kao i volonterski kampovi i grantovi za članove Mladih istraživača Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *