Predstavljena strategija petogodišnjeg razvoja turizma u Boru

BOR – Na konkurs koji je Grad Bor raspisao za sufinansiranje razvoja domaćinstava u seoskim sredinama koje se bave turizmom, ove godine javilo se tri puta više učesnika, u odnosu na planirani broj subvencija. Prema konkursu domaćinstva su mogla da dobiju do 300 hiljada dinara namenjenih uređenju i prilagođavanju objekata za turistički smeštaj, a ukupan iznos predviđen za ovu namenu je 5 miliona dinara.

Kako bi dodatno pomogla razvoj turizma, lokalna samouprava u Boru je, u saradnji sa Centrom za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada završila izradu strategije petogodišnjeg razvoja turizma na području grada Bora, koja je predstavljena u sali Skupštine grada u Boru.

S obzirom na mogućnosti koje pruža okolina Bora, ovom strategijom predviđen je pre svega razvoj aktivnog, rekreativnog turizma i seoskog turizma kao velikog i za sada nedovoljno iskorišćenog potencijale.

Procena je da je Bor kao turistička destinacija, po broju noćenja turista, na dobrom nivou, ali da postoje velike mogućnosti za poboljšanja.

Strategijom je između ostalog predviđeno da u narednih pet godina broj turista koji dolaze na ovo područje bude povećan najmanje za četvrtinu. Ona će se naći na dnevnom redu jedne od narednih sednica Skupštine grada, a nakon usvajanja građanima će biti dostupna na zvaničnom portalu Grada Bora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *