Predstavnici ambasade Kanade u poseti Gradu Boru

BOR – Direktor Odeljenja za ekonomske odnose Ambasade Kanade Filip Petrović sa saradnicima bio je danas u poseti Gradu Boru, gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave.

Najveći deo razgovora vodio se o radu kanadskih kompanija na području Bora, pre svega Rakite i Nevsuna u okviru projekta istražnih radova i otvaranja rudnika na lokalitetu Čukaru Peki.

Kako se čulo na sastanku, saradnja lokalne samouprave sa ove dve kompanije je dobra, ali postoje i problemi koji još uvek nisu rešeni. Kako je naglasio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, to se prvenstveno odnosi na dogovor o izmeštanju borskog aerodroma, a meštanima Slatine, Brestovca i Metovnice izuzetno je značajna mogućnost povećanja otkupne cene zemljišta na kome se planira budući rudnik.

Predstavnici ambasade Kanade naglasili su da je obaveza svih kompanija iz ove zemlje koje rade u inostranstvu da poštuju najviše svetske ekološke standarde. Kako bi se meštanima ovih sela pojasnio plan otvaranja rudnika, dat je predlog da se do kraja godine organizuje sastanak predstavnika Rakite, državnih organa i lokalne samouprave sa meštanima ovih sela, na kome bi se razgovaralo i o svim problemima koji postoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *