Predstavnici Rotari kluba u poseti lokalnoj samoupravi u Boru

BOR – Povodom uspešne implementacije projekta u okviru kojeg su opremljena 26 obdaništa u Srbiji, od kojih dva u Boru, za predstavnike Rotari kluba iz Bora i Sjedinjenih američkih država, koji si bili nosioci projekta,  održan je prijem kod gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića.

Realizacija cele ideje je bila veoma uspešna, obdaništa su dobila novu, savremenu opremu, a deca koja borave u njima bolje uslove, rečeno je tom prilikom.

Kako je naglasio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, ovo je odličan primer saradnje države i nevladinih organizacija kako bi se pomoglo osavremenjivanje predškolskih ustanova.

„Zahvaljujem se Gradu Boru za dobrodošlicu koju su mi pružili povodom realizacije ovog velikog projekta kojim pomažemo obdaništa u Bori i celoj Srbiji. Pozdravljam Vas u ime Picfilda, grada u Masačusetsu iz koga dolazim i cele naše države. Zahvalni smo na saradnji organizaciji USAID, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i naravno, Gradu Boru, koji nas je doveo ovde, omogućio da radimo zajedno, stvaramo prijateljstva i pomognemo najmlađoj generaciji“, rekao je između ostalog Aleks Reczkovski iz Rotari kluba Picfild u Masačusetsu.

Partneri na projektu, preko koga je za obdaništa u Srbiji dobijeno nešto više od 65 hiljada dolara, bili se organizacija USAID, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Bor. Očekuje se da će se slične donacije biti realizovati i u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.