Predstavnici svetskih rudarskih kompanija u poseti RTB-u Bor

BOR – Delegacija predstavnika svetskih rudarskih kompanija, na čelu sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji, Danielom Bergom, posetila je Rudarsko topioničarski basen Bor, gde je razgovarala sa menadžmentom kompanije i obišla proizvodne pogone, Površinski kop Veliki Krivelj i kafić u Jami i novu topionicu i fabriku sumporne kiseline, najznačajniju rudarsku i ekološku investiciju minulih godina na Balkanu. Reč je o poseti organizovanoj na kraju trodnevnog Evropskog foruma o rudarstvu i geološkim istraživanjima, MINEKS, čiji je domaćin ove godine bila naša zemlja.

Gostima iz 11 država sveta, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski objasnio je, do detalja, kako su i koliko dugo građena nova topionička postrojenja.

Konferenciji je prisustvovalo više od 160 delegata iz Evrope, ali i Kanade, Azije i drugih delova sveta i bila je jedinstvena prilika da se na jednom mestu sretnu predstavnici rudarskih kompanija, evropskih fondova, proizvođača opreme i softvera, konsultantskih kuća, istraživačkih i geoloških instituta, nevladinih organizacija i banaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *