Preduzetnici se oslobađaju plaćanja taksi za decembar

BOR – Članovi Gradskog veća Grada Bora na 69. sednici saglasili su se na predlog Odluke o početku postupka realizacije javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za projektovanje, izgradnju i finansiranje nove toplane sa upotrebom obnoviljivih izvora energije. Gradsko veće će u narednom periodu formirati stručni tim u cilju realizacije projekta izgradnje nove toplane koji podržava i Ministarstvo finansija Republike Srbije.

Da država pomogne u rešavanju dela dugovanja JKP Toplana prema državnim i javnim preduzećima, da se otpiše i deo kamate, a da sva dugovanja toplane padnu na teret javno privatnog partnerstva. Studije će pokazati način realizacije partnerstva. Projektovanje, izrada i distribucija toplotne energije po zagarantovanim cenama koje propisuje Republika Srbija biće obaveza partnera“ istakao je sednici gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Članovi veća saglasili su se i na predlog Odluke o dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina kojim se predlaže da se privatni preduzetnici na području grada oslobode plaćanja taksi za decembar gotovo u potpunosti, sem jednog procenta od ukupno predviđenog. Ova odluka biće predložena i za prva dva meseca naredne godine kako bi se zašitilo poslovanje preduzetnika koji su pretpeli štetu zbog epidemije korona virusa. Umanjenje će biti oko dva miliona dinara za naredni mesec.

Na sednici je, između ostalog bilo reči i o izmeni Odluke o poveravanju poslova upravljanja, korišćenja i održavanja seoskih vodovoda JKP „Vodovod“ Bor, kao i o predlogu Odluke o organizaciji i radu organa Grada Bora, preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač lokalna samouprava za vreme ratnog ili vanrednog stanja.

Konačnu reč o ovim predlozima odluka daće odbornici gradske Skupštine na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *