Pregledi uz stare zdravstvene knjižice

BOR – U Domu zdravlja u Boru pregledi se obavljaju bez ikakvih problema sa novim karticama, ali i sa starim zdravstvenim knjižicama uz potvrdu Republičkog Fonda zdravstvenog osiguranja da je pacijent podneo zahtev za zamenu. Iako je za zamenu bilo dosta vremena još uvek ima onih koji nisu dobili nove kartice.

„Nema nikakvih problema i dalje se lečimo sa starim knjižicama. Ja čekam skoro dva meseca, a kažu da se čeka tri meseca za karticu“, rekla je pacijent  Radmila Milovanović.

„Niko od naših kolega ne obraća pažnju da li pacijent ima novu ili staru knjižicu. Ako ima staru on je podneo zahtev Fondu i dobio je potvrdu, što je za nas dovoljno, tako da nismo imali ni jedan problem“, rekla je dr Slađana Jovanović, zamenik direktora za medicinske delatnosti.

Iako je i u borskom Domu zdravlja u primeni novi integrisani zdravstveni informacioni sistem, korišćenje još uvek starih zdravstvenih knjižica ne utiče na njegov rad.

U produženom roku od početka godine u Srbiji predato je blizu 900.000 zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica, a mesečno Zavod za izradu novčanica i kovanog novca izradi oko 700.000 zdravstvenih kartica. Međutim, više od pola miliona zdravstvenih osiguranika u Srbiji još uvek nije podnelo zahteve za zamenu zdravstvene knjižice novom karticom.

Pregledi uz stare zdravstvene knjizice, 27. mart 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=KRopPIjd2OA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *