Pregovorima do rešavanja problema

BOR-  Na satanku sa predstavicima grada Bora  i Kompanije Rakita, povodom geoloških istraživanja na lokaciji Čukaru Peki, meštani Bretovca su istakli neke od problema kao posledicu otvaranja novog rudnika. Istakli su bojazan od oštećenja puteva, od  zagađenje životne okoline, ali i dalje nezadovoljstvo zbog otkupne cene zemljišta.

Meni ni jedna cena ne odgovara, jer to mi je ostalo od mojih predaka. Imam pet hektara zemlje, staru kuću, veliki broj košnica, rekao je Dragan Vacić.

Svi ovi problemi su opšte poznati i neminovni su prilikom otvaranja rudnika, ali na ovakvim sastancima , uz dosta razumevanja mogu se rešiti na zadovoljstvo svih,  meštana, predstavnika kompanije i lokalne samouprave.

Ostajemo pri stavu da razgovaramo otvoreno o mogućnostima podizanja cene zemljišta. Razgovor je osnov svih dogovora,a mi smo uz građane. Rudnik je od izuzetnog značaja, ali moramo voditi  brigu o svim meštanima i njihovim problemima, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Projekat Čukaru Peki je  jedan od najznačajnijih u Srbiji i siguno da će prilikom njegove realizacije biti ispoštovani svi evropski i svetski standardi.

Bio  je odličan sastanak, razmotrili smo mnoga pitanja meštana i pružili im sve informacije kojima raspolažemo.To je jedan od najboljih projekata za bakar u svetu i svi bi trebalo da budemo ponosni što smo njegov deo,istakao je Jirži Oržekovski, direktor Kompanije „Rakita“.

Slični sastanci biće održani i u ostala dva sela koja su neposredno ugrožena otvaranjem novog rudnika, u utorak u deset sati  u mesnoj zajednici Slatina, a u sredu u istom terminu  u Metovnici .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.