Prekinuta 11. sednica Skupštine grada Bora posle usvajanja 17 odluka

0

Jedanaesta sednica Skupštine grada Bora prekinuta je posle usvajanja trećine predloga odluka, jer je po poslovniku isteklo osam sati predviđenih za rad, a nije usvojen predlog o nastavku rada. Najznačajnije usvojene odluke su o gradskom budžetu, snabdevanju toplotnom energijom, parkiralištima i finansijskoj pomoći za lečenje maloletne dece. Nastavak sednice planiran je za 3. jul u 9 sati.

BOR – Jedanaesta sednica Skupštine grada Bora prekinuta je posle usvajanja trećine predloga odluka, jer je po poslovniku isteklo osam sati predviđenih za rad, a nije usvojen predlog o zasedanja skupštine.

Usvojeno je 17 od 50 odluka koje su bile na dnevnom redu, a među najznačajnijim su o Završnom računu grada Bora za 2022. godinu, izmenama odluke o snabdevanju toplotnom energijom kojom su predviđeni načini na koje se građani mogu isključiti ili priključiti na daljinsko grejanje i parkiralištima. Ovom odlukom predviđena je mogućnost naplate parkinga u užem centru grada i rad parking službe.

Jedina odluka koja je jednoglasno usvojena bila je o finansijskoj pomoći za lečenje maloletne dece koja predviđa mogućnost da, kada bude usvojen pravilnik, Grad Bor iz sopstvenih sredstava ili od donatora izdvoji sredstva za odlazak dece kojoj je potrebno lečenje na klinike u zemlji ili inostranstvu, hirurške zahvate ukoliko su potrebni i nabavku lekova.

Sednica je prekinuta u toku diskusije o izveštaju o radu javno komunalnih preduzeća u prvom kvartalu ove godine. Nastavak sednice planiran je za 3. jul u 9 sati, a na dnevnom redu je još 33 predloga odluka

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi nastavak 11. sednice Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *