Preraspodela mandata u SO Majdanpek nakon ponovljenih izbora za odbornike

0

MAJDANPEK – Prema preliminarnim rezultatima izbora za odbornike Skupštine opštine Majdanpek, nakon izbora 3. aprila i ponovljenog glasanja na četiri biračka mesta, 16. aprila, većinu u lokalnom parlamentu sa 19, od 31 mandata činiće odbornici liste „Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve“, lista  SPS osvojila je pet mandata, Grupa građana „Ne dam“ tri, Srpski pokret „Dveri“ – Srcem za Majdanpek jedan mandat, dok je nakon ponovljenog glasanja Grupacija „Može i drugačije“ ostala bez jednog mandata i sada će umesto tri imati dva odbornika u lokalnoj skupštini, dok je koalicija Pokret za obnovu kraljevine Srbije-DSS, nakon ponovljenog glasanja ipak izborila jedno odborničko mesto. Bez predstavnika u lokalnom parlamentu ostala je samo jedna od sedam predloženih lista i to lista Srpske radikalne stranke.

Naglašavam, ovo su preliminarni rezultati i konačni će biti objavljeni 96 sati od zatvaranja biračkih mesta, u subotu u 20 časova“, rekla je Svetlana Senović, predsednik OIK Majdanpek.

Pravo glasa na ponovljenim izborima na četiri biračka mesta u opštini Majdanpek imala su 1.464 birača, od kojih je na glasanje izašlo 49,62 odsto. U subotu je, u Debelom Lugu ponovljeno i glasanje za predsednika Republike, a u Klokočevcu za narodne poslanike. Rezultati ovog glasanja  objavljeni su u zbirnom izveštaju na sajtu RIK-a, dodala je Senović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *