Preventivne mere Štaba za vanredne situacije

0

BOR- Reka Timok u Opštini Bor se povukla tako da je situacija stabilna i ne postoji opasnost od poplava, rečeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije. Da bi se sprečilo eventualno izlivanje, prethodnih dana su sprovedene preventivne mere.

„Da bi se sprečilo eventualno izlivanje, prethodnih dana su sprovedene preventivne mere kao što su konstantno  praćenje stanja vodostaja, obezbeđen je dovoljan broj džakova sa peskom, i na području Šarbanovca, Zlota i Donje Bele Reke prisutne su građevinske mašine radi sprečavanja izlivanja reka“, rekao je član Veća Opštine Bor Danijel Aleksić.

Od ostalih aktivnosti jedna od najznačajnijih je  izrada Operativnog plana odbrane od poplava za vodotokove drugog reda koji je upućen na saglasnost  preduzeću Srbijavode.

Predvideli smo, takođe, sredstva iz budžeta za čišćenje korita. U toku je izrada i procena ugroženosti Opštine Bor od elementarnih nepogoda i planova zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama“, dodao je Aleksić.

U skladu sa ovakovom odlukom Opštinski štab za vanredne situacije je u obavezi da obrazuje sedam stručno operativnih timova za različite oblasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *