Preventivni pregledi u Domu zdravlja

BOR-U akciji provere glikemije, holesterola i krvnog pritiska, koju su u Domu zdravlja u Boru organizovali Polivalentna patronažna služba i Centar za prevenciju još jednom se pokazalo da građani brinu o zdravlju. Oni smatraju  da su ovakvi pregledi  dobar potez Doma zdravlja i da bi ih trebalo organizovati češće.

Ja sam penzioner, ali dugo nisam dolazio na pregled tako da mi se ova akcija dopada, jer mogu na brzinu da se prekontrolišem“, kaže jedan od naših sugrađana.

Cilj akcije je da se ukaže na značaj pravovremene kontrole i razvoj prevencije. Uz pregled lekari su građanima davali i savete. Ukoliko rezultati nisu u redu upućivali su ih na dalja ispitivanja.

 „Odlučili smo da danas pružimo mogućnost našim građanima, bilo pacijentima ili našim zdravim sugrađanima da se bez zakazivanja i čekanja pregledaju. To su pokazatelji koji mogu da budu faktori rizika za nastanak kardiovaskularnih i dijabeta“, rekla je dr Javorka Stankulić, rukovodilac Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu.

Naši sugrađani ove kontrole mogu obaviti svakog dana i u Centru za preventivnu zdravstvenu zaštitu, a dijabetičari utorkom i četvrtkom od osam do deset sati u savetovalištu Doma zdravlja u Boru.Osim u ovoj zdravstvenoj ustanovi dve službe preventivne preglede organizuju i u drugim frimama i institucijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *