Prevoz po evropskim standardima

0

BOR – U skladu sa ugovorom o javno-privatnom partnerstvu za gradski i prigradski prevoz u Boru, vozni park preduzeća „Bortravel“ bogatiji je za 13 novih vozila. Za prigradski prevoz koristiće se 10 novih autobusa turskog proizvođača „Temsa“, kao i tri mini busa marke „Mercedes“. Pojedinačna vrednost turskog autobusa bez poreza je 130.000, a minibusa oko 50.000 evra. Vozila su euro-šest standarda kvaliteta.

U skladu sa ugovorenim rokovima do kraja novembra ove godine biće nabavljena još tri nova autobusa, dva za prigradski i jedan za gradski saobraćaj, istog proizvođača. Autobusi će biti u upotrebi od 1. jula. Do kraja novembra naredne godine na adresu Bortravela biće isporučeno još 16 novih autobusa, ukupno 32 nova vozila za potrebe gradskog i prigradskom prevoza u Boru, kako je i predviđeno ugovorom o javno-privatnom partnerstvu između Grada Bora i preduzeća Bortravel. U narednom periodu na području grada i u selima biće izgrađena 204 nova stajališta, gde će u Boru biti takozvana „pametna“ stajališta sa sopstvenim napajanjem. Biće uvedena i elektronska naplata karata i GPS praćenje autobusa“, istakao je Dragan Rajić, direktor preduzeća „Bortravel“ Bor.

Prijemu novih autobusa u Bortavelu, prisustvovao je i gradonačelnik Aleksandar Milikić sa saradnicima, čime je označen početak realizacije ugovora sa ovim borskim prevoznikom.

Prevoz u odnosu na prethodni period koštaće gradski budžet manje za desetinu miliona dinara, a kvalitet usluge će biti i veći. Dobro je da je naš privatni partner „Bortravel“, jer u njemu radi oko 200 naših sugrađana, a ovo preduzeće je i do sada pokazalo da poseduje kapacitet i spremnost da u najkraćem roku krene u realizaciju projekata“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *