Prezentacija projekta o poboljšanju ekonomskog položaja Roma

0

BOR-Prezentacija projekta“ Pristup razvoju romske dece u ranom uzrastu uz poboljšanje uključenosti u borbu protiv diskriminacije“ održana je danas u sali gradske uprave u Boru. Projekat je deo šireg programa „Podrška Evropske unije inkluziji Roma-Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“. Obuhvata, pre svega, mališane od tri do pet i po godina i decu od prvog do četvrtog razreda.

Cilj projekta je poboljšanje socijalno ekonomskog položaja romske populacije osiguravajući puno poštovanje ljudskih i manjinskih prava, borbu protiv diskriminacije i omogućavanje pune društvene uključenosti sa fokusom na obrazovni sektor i uključivanje romske dece u kvalitetno obrazovanje. Projektom je predviđeno više od stotinu radionica za mališane od tri do pet i po godina kao i decu od prvog do četvrtog razreda, zatim  desetak  događaja značajni za romsku zajednicu, rekao je Saša Kamenović, lokalni koordinator projekta.

Vrednost projekta je je 66 hiljada eura, a desetak posto finansira Grad Bor učešćem kadrova u njegovoj realizaciji“, dodao je Srećko Zdravković, član Gradskog veća.

Projekat traje 15 meseci, a finansira ga Evropska unija uz posredovanje stalne konferencije gradova i opština. Osim Grada Bora projekat realizuju Romska inicijativa mladih “Džipsi Soul“ i Osnovna škola “Vuk Karadžić“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *