„Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama!“

0

Udruženja „Sigurne staze“ i „Tebrizam“ u Boru pokrenula su projekat „Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama!“. Cilj projekta je da se kroz kreiranje medijskih sadržaja u vidu spotova, intervjua, stručnih tekstova i edukativnih radionica za srednjoškolce unapredi informisanost mladih na području grada Bora o bezbednom učešću u saobraćaju.

BOR – Najrizičnija grupa učesnika u saobračaju su mladi do 25 godina. Gotovo trećina povređenih i smrtno stradalih je iz ove populacije. U poslednjih pet godina u Boru su u saobraćaju poginule dve mlade osobe, a više od 150 je lakše ili teže povređeno. Iz tog razloga borska udruženja „Sigurne staze“ i „Tebrizam“ pokrenula su projekat „Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama“.

Projekat traje devet meseci, a biće organizovane javne tribine, radionice, emitovani video spotovi, upriličeni razgovori sa saobraćajnim stručnjacima o uzrocima i posledicama saobraćajnih nezgoda. Iz ovih borskih udruženja napominju da je najvažnije istražiti okolnosti i specifičnosti koje dovode do stradanja učesnika u saobraćaju, posebno mladih da bi se adekvatno planirale i preduzimale mere za unapređenje njihove bezbednosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *