Prijavljivanje penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama

BOR – Opštinski odbor sindikata penzionera Nezavisnost u Boru u narednih desetak dana organizuje prijem molbi penzionera za besplatno lečenje u banjama i centrima za rehabilitaciju u Srbiji, koje svake godine omogućava Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Uslov za konkurisanje je da mesečna penzija ne prelazi iznos od 26 hiljada 326 dinara i da lica nisu koristila besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina. Prijave se podnose komisiji sindikata penzionera u maloj sali Doma kulture u Boru, tamo smo svakog radnog dana od 9 do 12 časova, a potrebno je da se priloži poslednji penzijski ček ili penzionerska kartica, lična karta i medicinska dokumentacija sa mišljenjem lekara koju banju bi trebalo da koriste. Prethodnih godina oko 120 penzionera je imalo mogućnost da koristi ove povlastice, a ove godine je država izdvojila nešto veća sredstva  pa će i veći broj borskih penzionera moći da boravi u nekoj od banja„, kaže Dušan Dumitrašković predsednik Sindikata penzionera Nezavisnost u Boru.

Među 24 banje u Srbiji, prethodnih godina najzastupljenjije su bile Sokobanja, Gamzigradska i Niška banja, Ribarska i Vrnjačka banja, a nešto manje banje na području Vojvodine zbog udaljenosti i većih troškova, kaže Dumitrašković.

Prijavljivanje penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama, 7.maj 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *