Priliku za besplatan pregled mladeža u Boru I Kladovu iskoristilo je 586 građana, među kojima je otkriveno 27 sumnjivih slučajeva

0

Dermokozmetički brend La Roche-Posay, u saradnji sa Udruženjem dermatovenerologa Srbije, organizovao je besplatne preglede mladeža na 13 lokacija širom zemlje. Dermatovenerolozi su izvršili čak 4.470 pregleda mladeža, dok je među njima otkriveno 255 sumnjivih, za koje su pacijenti dobili preporuku za dalje lečenje.

BOR, KLADOVO – Pod sloganom „Save your skin“, pregledi su održani i u Kladovu i Boru u kojima je 586 pacijenata iskoristilo priliku da pregleda svoje mladeže. Među njima je detektovano 27 sumnjivih mladeža, dok su dermatolozi pacijentima dali preporuke za dalje lečenje.

Ova globalna inicijativa, koja se drugu godinu zaredom održala u Srbiji, imala je za cilj da edukuje javnost o pravilnoj zaštiti od sunčevih zraka i važnosti prevencije raka kože.

Dermatolozi upozoravaju da se broj obolelih od raka kože neprestano povećava. U ranim stadijumima, kada je melanom lokalizovan i nije se proširio na druge delove tela, izlečivost može biti visoka. Međutim, kada se melanom proširi na druge delove tela, prognoza se pogoršava, te se procenat uspešnosti lečenja smanjuje. S druge strane, ako se otkrije u ranim fazama, u 99 odsto slučajeva je izlečiv.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *