Pripreme za grejnu sezonu u Boru privode se kraju

0

Još mesec dana ostalo je do početka grejne sezone. U krugu borske Toplane je radilište. Prilagođavanje sistema grejanja sa uglja na gas ulazi u završnu fazu. Nadležni obećavaju da će grejna sezona početi na vreme.

BOR – U JKP „Toplana“ Bor u toku je povezivanje novih kotlova na gas sa postojećim sistemom. Priprema se i teren za izgradnju dva nova dimnjaka, kao i plato za postavljanje merno-regulacione gasne stanice. Prema rečima nadležnih, svi poslovi će biti završeni pred početak grejne sezone, 15. oktobar. Do tada će stići i prva količina gasa, a biće spreman i kotao III koji će po potrebi raditi na gas ili mazut.

Radove je obišao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradniciima, koji prilikom posete napomenuo da predloženog povećanja komunalnih usluga u gradu, na zahtev Toplane, Vodovoda i „3.oktobra“ neće biti jer ta preduzeća, kako je naglasio moraju, pre svega da smanje operativne troškove i poboljšaju kvalitet svog rada. Procenjuje se da će za grejanje Bora na gas, po sezoni biti utrošeno oko 10 miliona kubnih metara gasa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *