BOR- Vodostaj reka na području borske opštine  za sada stagnira.Međutim, zbog visoke temperature iz Sektora za vanredne situacije upozoravaju na naglo topljenje snega tako da preti opasnost od poplava. Opština Bor je već preduzele sve mere da predupredi moguće posledice, istaknuto je na sednici Opštinskog  štaba za vanredne situacije u Boru na kojoj se razgovaralo o prventivnim merama odbrane od poplava.

Organizovali smo praćenje stanja na terenu, obezbedili dovoljnu količinu džakova i peska i trudimo se da mehanizacija javnih preduzeća bude ispravna tako da smo potpuno spremni da pomognemo ljudima. Tu su i ljudi Sektora za vanredne situacije i oni su spremili timove za spašavanje na vodi“, rekao je Danijel Aleksić,član Opštinskog veća u Boru.

Osim o preventivnim merama odbrane od poplava, na sednici  Opštinskog Štaba za vanredne situacije ocenjen je i rad javnih i komunalnih  preduzeća tokom vremenskih nepogoda minulih dana kada je palo skoro metar snega.

„Uz pomoć mehanizacije JKP 3.oktobar i ostalih javno komunalnih preduzeća kao i Rudarsko topioničarskog basena  i mislim da smo za kratko vreme osposobili sve bitne putne pravce. Imamo neke rejonske puteve koji su još uvek zavejani, ali i oni će biti uskoro rasčišćeni“, rekla je zamenik komandata Štaba za vanredne situacije Jasmina Orlić.

I ostale službe i preduzeđa u gradu su fukcionisale bez većih problema.

Bili smo redovno snabdeveni električnom energijom, vodom, nje bilo ugoženo snabdevanje životnim namirnicama tako da smo svuda stigli na vreme i svima pomogli“, dodala je Jasmina Orlić.

Problem su bili rejonski putevi u selima, ali u pomoć su pristigle vatrogasno spasilačke ekipe koje, su pomagale hitnoj službi prilikom transporta bolesnika i dostavljale lekove .

       

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *