Priredba osnovaca povodom Svetskog dana Roma

0

Iako je nekoliko puta odlagana, priredba osnovaca povodom Svetskog dana Roma, održana je sinoć u Muzičkoj školi, a deca koja su se pomno pripremala priredila su publici zanimljiv i živopisan program. Najveća nagrada za njihov trud bili su gromoglasni aplauzi i zadovoljni mentori i roditelji.

BOR – Nakon fudbalske utakmice, turnira u malom fudbalu i promocije knjige „Podzemni svici“, u okviru obeležavanja Svetskog dana Roma u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru, održana je priredba osnovaca. Pripremana nešto duže nego inače, odlagana iz opravdanih razloga, ali izneta sa velikim žarom i željom da ispune svoj zadatak na najbolji način.

Ove godine u okviru proslave Svetskog dana Roma, imamo mesec dana proslave, na šta smo ponosni. Priredba je večeras, a tu su nam dve škole, Osnovna škola „Sveti Sava“ i Osnovna škola „Vuk Karadžić“. Ovu manifestaciju koja je već tradicionalna organizuje koordinator za romska pitanja, moja malenkost uz pomoć brojnih udruženja. Pored Romske inicijative mladih tu je i Udruženje OSI „Amal“, Dom omladine, kao u puno pojedinaca koji su nas podržali i pomogli. Nadamo se da će se ovo slavlje multikulturalnosti nastaviti u narednim godinama“, rekao je Vladimir Šainović, koordinator za romska pitanja Grada Bora.

U okviru priredbe odigrana je predstava „Romska pepeljuga“, zatim su na pozornici izvedene tradicionalne romske igre i pesme, a prikazani su i skečevi, recitacije i kratak istorijat obeležavanja Svetskog dana Roma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *