Privode se kraju radovi u tri borske škole

Najveća investicija u poslednje četiri decenije, u smislu novčanih sredstava koja su izdvojena iz budžeta i obima poslova, sanacija krova i fasade na objektu u kome se nalaze tri borske škole, „Branko Radičević“, „Sveti Sava“ i „Vidovdan“, ulazi u finalnu fazu. Rok za završetak radova je kraj novembra. Grad Bor je za ovu kapitalnu investiciju iz budžeta izdvojio nešto više od 64 miliona dinara.

BOR – Objekat u kome se nalaze dve osnovne škole „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“ kao i ŠOSO „Vidovdan“, dobio je novo ruho. Sanacija krova je završena, a pri kraju je i kompletno uređenje fasade.

Radovi su počeli u avgustu, uređenje krova je završeno, a do kraja novembra očekuje se završetak svih radova na fasadi. Nešto više od 64 miliona dinara Grad Bor je izdvojio iz budžeta za sanaciju krova, kompletnu rekonstrukciju fasade i postavljanje termo izolacije na sva tri objekta. Novo ruho koje su dobile škole, znatno je poboljšalo uslove za rad, temperatura je viša za nekoliko stepeni, povećana je bezbednost  u školi i krugu oko škole, a problem prokišnjavanja rešen je za narednih nekoliko decenija“, kaže Radiša Petković, direktor OŠ“Branko Radičević“ u Boru.

Škole su u prethodnom perodu dobile i novu ogradu, a plan za narednu godinu je betoniranje školskog dvorišta i školskih sportskih terena, kao i sanacija fiskulturne sale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.